• Kerstkaarten

  3 november 2022

  Ook dit jaar heb ik weer met veel plezier een aantal nieuwe kerstkaarten ontworpen. Per set van 4 verschillende kaarten kosten ze € 10,00 (excl. evt. verzendkosten). Er is keuze uit 2 verschillende sets van 4 dubbele kaarten, incl. luxe enveloppe. Speciaal voor de natuurliefhebber! Belangstelling? Stuur even een berichtje via het contactformulier.

  Lees meer >> | 101 keer bekeken

 • Pentekening Ami

  22 oktober 2022

  Ons tweede oppashondje, een Boomertje! We hadden al 1x per week een oppashond (Doedel, een Australische Labradoodle), maar toen wij het verzoek kregen om nog op een tweede hondje te passen en we dit koppie zagen, hoefden we daar niet lang over na te denken! En nu komt Ami ook 1x per week gezellig een dagje bij ons, soms samen met Doedel, maar meestal op een andere dag. Wat was ze leuk om te tekenen!

  Lees meer >> | 107 keer bekeken

 • Doedel

  27 september 2022

  Wij hebben sinds begin dit jaar een oppashond, of, eigenlijk hebben we 2 oppashonden, maar daarover later meer. Het gemis van onze 2 Maltezer leeuwtjes Rambo & Rauser liet zich steeds meer voelen, maar we wilden toch niet weer zo gebonden zijn, en toen kwam de Stichting Oopoeh voorbij. Dat staat voor: Opa en Oma Passen Op Een Hond! En zo is Doedel nu wekelijks bij ons te gast en wat kijken we iedere donderdag weer uit naar haar komst! Doedel is een hele mooie, intelligente Australische Labradoodle met een heel rustig en lief karakter. Natuurlijk was het een kwestie van tijd voor ik ook haar aan het papier wilde toevertrouwen.

   

   

  Lees meer >> | 125 keer bekeken

 • Werk in wording fam. Kievit, nu in kleur uitgewerkt

  16 augustus 2022

  Wat een overweldigende kleurenpracht! Zoals zo vaak als ik met een tekening bezig ben, is dat met stijgende bewondering voor de schoonheid van Moeder Natuur..... Ik ben al een heel eind en weer heel blij met dit prachtige onderwerp!

  Zie categorie Vogels voor eindresultaat....

  Lees meer >> | 132 keer bekeken

 • Fam. Kievit gereed!

  24 juli 2022

  OK, de zwart-wit versie van de fam. Kievit is klaar.! Wat een lieve pluizenbolletjes zijn het hè. Nu over op de volgende stap: de uitwerking in kleur, want deze schitterende weidevogel vraagt absoluut om een kleurrijk verenkleedje, ik ga weer heel erg mijn best doen om daar recht aan te doen.......

  Lees meer >> | 126 keer bekeken

 • Fam. Kievit

  15 juni 2022

  Werk in wording: pentekening van de familie Kievit.
  Het zijn zulke prachtige vogels die ik heel graag nog eens wilde tekenen. Nu waren ze aan de beurt! Net als de ijsvogel wil ik hem eerst helemaal als pentekening in zwart wit uitwerken, en daarna van kleur voorzien. Het is de eerste tekening van een serie die ik wil gaan maken over weidevogels.

  Lees meer >> | 147 keer bekeken

 • Bumper

  10 mei 2022

  Een lief klein jongetje (vriendje van mijn kleinzoon) vroeg laatst of ik zijn hond wilde tekenen, hiertoe aangemoedigd door mijn kleinzoon die nu eenmaal een van mijn grootste fans is. Zo kan ik je nu kennis laten maken met Bumper! Toen ik de foto's zag van zijn hond was ik daar heel blij mee, want wat een enige hond om te tekenen! Het is een Franse waterhond en het begin is er.....
  Zie bij opdrachten voor het eindresultaat....

  Lees meer >> | 163 keer bekeken

 • Vrij werk

  3 april 2022

  Hoog tijd voor een kleine update van mijn blog! Ik heb de laatste tijd wat minder getekend en ben weer wat meer gaan experimenteren met andere materialen en technieken, zoals ik jarenlang met veel plezier heb gedaan voor ik de focus heb verlegd naar de pentekeningen. Ik heb in dit werk eerst een (intuïtief) ontwerp gemaakt met softpastelkrijt op pastelmat en heb hier eerst een collage van gemaakt. Daarna ben ik de vormen gaan uitwerken met aquarel en panpastelkrijt. Wat een heerlijk materiaal is dat om mee te werken! De intense kleuren die zich ook nog heel mooi laten mengen! Dit is het eindresultaat. Laat me weten wat je ervan vindt, dat zou ik leuk vinden, bvd!

  Lees meer >> | 177 keer bekeken

 • Croky

  26 januari 2022

  Dit is zomaar een grapje tussendoor..... De kat van onze oudste zoon kun je geen groter plezier doen dan de doos waar jouw pakje in heeft gezeten te laten staan, zodat hij de binnenkant eens grondig kan inspecteren!

  Lees meer >> | 181 keer bekeken

 • Werk in wording Zeearend

  22 januari 2022

  Ik wilde mezelf weer eens wat meer uitdagen met ander materiaal en een andere techniek. Ik heb jaren geleden eerder met soft pastel gewerkt, maar kwam er nu weer achter dat dit materiaal absoluut zijn eigen uitdagingen heeft. Een beetje uitdaging ga ik niet uit de weg en aangezien ook in het creatieve proces geldt dat goed materiaal het 'halve werk' is, heb ik eerst mijn materiaal wat verder uitgebreid. In het verleden heb ik vaak gebruik gemaakt van soft en hard pastel krijt en nu heb ik ook de beschikking over pastelpotloden. Na wat voorbereidend onderzoek heb ik gekozen voor de CarbOthello pastel- en de Derwent charcoal-pencils. Ook met dit materiaal werk je met vele lagen over elkaar, waarbij het soms nodig is tussentijds lagen te fixeren om hier weer in verder te kunnen werken. Het kan nog alle kanten op, dus ik hoop t.z.t. een leuk eindresultaat te kunnen laten zien, zoniet, dan was het in ieder geval een leuk studieproject met een majestueuze vogel in de hoofdrol.....

  Lees meer >> | 197 keer bekeken

 • Meer blogs >>